I am a member of resistance (beast 1333)


[The Black Panther Party Takes a Stand Against Police Brutality]

Inkaättlingen Tupac Amaru I (som samhällsaktivisten och rapparen 2pac kallade sig efter) bedrev en utav den viktigaste koloniala revolten i Latinamerika, han stod upp och tillsammans med inkafolket som inte accepterade den omänskliga behandlingen av förslavade indianer. Revolten utvecklades till en befrielserörelse ”Frihet åt alla slavar” och den blev så stark att de erövrade stora delar av dagens Peru och Bolivia. Ungefär hundra år senare kom Venezolanen, krigshjälten och frihetsledaren Simón Bolivar. Han var ledare av Latinamerikas självständighets kamp som senare kom och förändrade och destabiliserade det koloniala styret.
Även Gandhi hade sina motståndsmetoder (icke våld) mot det brittiska imperiet vilket förde Indien till självständighet . Medborgarrättskämpen Rosa parks gjorde motstånd i form av att sitta kvar på bussen, då hon också stred mot USA´s grundlagar (Jim Crow lagarna; som syftade på att upprätthålla segregationen mellan etniska grupper). För att inte tala om andra legendariska (och pågående) motståndskrafter som Malcolm X, Nelson Mandela, Jacque Fresco, NWA, immortal technique, Beast 1333, …och det finns MÅNGA som har inspirerat människor och rörelser för medborgerliga rättigheter och frihet runtom i världen. Jag är politiker på gräsrotsnivå, och VI måste ta oss den makten att vi alla kan vara gräsrotspolitiker igenom att vi reagerar och gör just det vi kan; att göra motstånd för det vi inte accepterar. Och då menar jag att det är alltifrån skolmobbing till FN´s vetorättssystem. Tro inte att vi gör skillnad igenom att vi blir medlemmar i en passiv facebook grupp- Logga ur från facebook och logga in i våran verkliga värld.

"You're not to be so blind with patriotism that you can't face reality. Wrong is wrong, no matter who does it or says it."

"Usually when people are sad, they don't do anything. They just cry over their condition. But when they get angry, they bring about a change."

"You can't separate peace from freedom because no one can be at peace unless he has his freedom."

MALCOM X

1 kommentar:

  1. Jag älskar NWA och jag älskar Public Enemy för dom födde Immortal Tech och Dead Prez

    //Rash

    SvaraRadera